marți, 8 aprilie 2014

PCLinuxOS alternativa la Windows XP

Microsoft nu mai ofera suport din data de 08.04.2014 pentru Windows XP. In urmatorul articol va voi descrie de ce PCLinuxOS este mai accesibil pentru utilizatorii de Windows.
1. Hardware
PCLinuxOS poate rula pe calculatoare cu resurse putine. El recunoaste chiar si placile video VIA.

2. Lansare
Distributia PCLinuxOS se instaleaza o singura data. Utilizatorul ramanandu-i de facut update-ul distributiei si programelor.

3. Familiaritate
Interfata grafica MATE din PCLinuxOS arata aproape ca Windows XP, acest lucru facand tranzitia de la Windows XP la PCLinuxOS sa fie usoara.

4. Securitate
Instalarea programelor sau modificarea unor setari se poate face numai introducand o parola, asa ca nu exista riscul ca cineva sa va joace o festa. PCLinuxOS este sigur, securizat si stabil. Sistemele Linux sunt imune la infectiile cu virusi cunoscuti si creati pentru Windows. Cu PCLinuxOS poti naviga pe net fara a te mai ingrijora ca paginile malitioase ar putea insera troieni, virusi si spyware in sistem fara permisiunea ta.

5. Aplicatii
PCLinuxOS vine echipat cu multe aplicatii pe care le-ar dori un utilizator de la un sistem de operare: navigator web, client de mail, messenger, player audio si video, scrie CD/DVD, etc. Contine si o suita office, LibreOffice, ce este compatibil cu aplicatia MicrosoftOffice, unde se pot scrie documente, se pot face desene, efectua prezentari si o aplicatie de calcul tabelar.
- Office: LibreOffice
- browser de Internet: Firefox
- client FTP: FileZilla
- rss reader: Liferea
- messenger: Pidgin, Skype
- editor text: Pluma
- client e-mail: Thunderbird
- ardere CD/DVD: Brasero
- editor grafic: GIMP, Inkscape
- player audio: deadbeef
- player video: VLC, smplayer
- Internet TV: TV-MAXE
Download aici.


Un comentariu:

  1. Foarte Bun Articolul, mai bun decat al meu, O sa-l postez pe facebook sa vada toata lumea...
    :)

    RăspundețiȘtergere