vineri, 2 decembrie 2016

Descarca playlist-uri de pe YouTube cu youtube-dl

Fara indoiala, YouTube este o comoara de miliarde de videoclipuri. Odata ce un videoclip este incarcat pe YouTube, acesta ramane pentru totdeauna, cu exceptia cazurilor in care este sters de proprietar, incalca drepturile de autor sau termenii serviciului.

Gasiti pe YouTube diverse videoclipuri pentru a va distra, dar unele sunt plasate in colectii numite liste de redare. Playlist-urile va pot ajuta sa gasiti colectii cu continut relevant pe care ati putea dori sa va uitati.

Pentru a putea descarca aceste playlist-uri trebuie sa folositi programul youtube-dl. Daca nu aveti instalat acest program trebuie sa-l instalati din managerul de programe Synaptic. Youyube-dl reprezinta un program din linie de comanda care faciliteaza pentru descarcare clipuri si liste de redare video.

Cautati pe YouTube liste de redare video pe care doriti sa le descarcati. In imaginea de mai sus veti vedea un chenar rosu care evidentiaza adresa, unde cu mouse-ul faceti clic dreapta si selectati Copy Link Address. In continuare deschideti terminalul pentru a realiza descarcarea playlist-ului.
$ mkdir playlist
$ cd playlist
$ youtube-dl -citk --format mp4 --yes-playlist PLAYLIST_LINK

Daca youtube-dl intelneste un fisier video deja descarcat, acesta va trece peste ea si trece la urmatorul video in lista de redare. Sunt sigur ca veti gasi o multime de videoclipuri care va va distra multe ore.

Daca articolul v-a placut lasati un comentariu si distribuiti-l si prietenilor vostri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu