Postări

Se afișează postări din decembrie, 2014

AcetoneISO

Imagine
AcetoneISO este o aplicatie gratuita pe Linux, pentru crearea, montarea, arderea, cripta si decripta imagini CD/DVD. Acesta accepta o varietate de formate MDF, NRG, BIN, NRG și ISO. Pentru a monta o imagine de disc faceti clic pe butonul Mount si alegeti o imagine. Acest lucru va crea un hard disk virtual de pe desktop, care va contine imaginea montata de pe CD/DVD. Pentru a instala aplicatia acetoneISO deschieti managerul de aplicatii Synaptic.

Schimbare wallpaper in OpenBox

Imagine
OpenBox este un manager de ferestre simplu, usor si configurabil. De la versiunea 3.0 Openbox a fost total rescris in C, fara a mai folosi coduri din blackbox. Nu sunt prea multe tutoriale in limba romana cum poti schimba wallpaper-ul in Openbox. In acest caz va voi arata cum sa schimbati wallpaper-ul cu managerul de fisiere Thunar si vizualizatorul de imagini feh. Pentru aceasta urmati pasii de mai jos: 1. trebuie sa aveti instalat Thunar si feh care se pot gasi in managerul software Synaptic 2. deschideti Thunar si intrati in meniul Edit->Configure custom action... 3. Clic pe buonul cu semnul + (add a new custom action) unde ne apare o alta fereastra 4. in tabul Basic setati numele, descrierea si pictograma dorita, iar la sectiunea Command introduceti una din comenzile de mai jos: - feh --bg-center %f - feh --bg-scale %f - feh --bg-tile %f Eu recomand ultima comanda. 5. in tabul Appearance Condition: - la File Pattern: puneti o steluta (*) - la Appears if selection co

PCLinuxOS Magazine - decembrie 2014

Imagine
A aparut publicatia PCLinuxOS Magazine pe luna decembrie 2014. Puteti descarca de aici publicatia.

Xtreme Download Manager

Imagine
Xtreme Download Manager este un manager de download bazat pe Java, cu caracteristici interesante cum ar fi: posibilitatea de creste viteza de download de pana la 500%, reia descarcarile rupte/moarte, are suport pentru HTTP, HTTPS si protocolul FTP, se integreaza bine cu browserele de internet populare, scanare virus, drag and drop, auto inchidere, etc. Instalarea aplicatiei Xtreme Download Manager in PCLinuxOS se realizeaza din managerul de software Synaptic unde il gasiti sub denumirea de xdman.